Проверяван е сигнал за изнудване на възрастни хора

Полицейска акция в Русе. Екипи на МВР проверяват адреси в квартал "Родина". По информация на Прокуратурата, спецекипите разследват сигнали за  изнудвания на възрастни хора, придружени със заплахи за убийства, палежи и физическо насилие.

 Акция на МВР в Нова Загора

Живеещи в района сигнализираха, че рано сутринта са пристигнали полицаи, жандармеристи и служители на отдела за борба с организираната престъпност. Районът е бил отцепен, а екипите са разбили вратата на една от къщите, разказват местните жители.

 

 

"Ние спим. Тъкмо баща ми се събуди да ходи на работа, и чуваме викове. Те направо все едно разбиха портата. Бяха май бързо реагиращи, пистолети светят срещу нас. Баща ми го гледам - долу на земята, съпругът ми и той. И викат: "Стойте! Не мърдайте", разказа една от потърпевшите. 

 

Арестуван е собственикът на дома. Според роднини, в къщата са намерени пари и злато. Те обаче били подарък за сватбата на младото семейство. "Намериха там някакви 30 хиляди лева. Но е са доказани. Той 85 хиляди лева събра - те са доказани парите", твърди Стефан. 

Проверявани са били още  домове в русенския кварал "Родина". А хората категорично отрекоха да се занимават с купуването на гласове.

Повече гледайте във видеото.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.