Най-възрастният ваксинирал се е на 95 години

През последните две седмици се отчита повишен интерес към ваксинация от всички възрастови групи. Това съобщи Елена Тодорова от РЗИ-Монтана. По думите й през последния месец ваксинираните лица до 18 години са 61. 

Близо 6000 новозаразени с COVID-19, броят на починалите остава висок

"Отчитаме 3,5 пъти повече лица, които са изявили желание да си поставят ваксина. В областта има разкрити шест пункта, като личните лекари също съобщават за по-голям брой пациенти, които минават през кабинетите им за поставянето на доза", обясни Тодорова. Регионалната здравна инспекция има достатъчно бройки от всички ваксини. 

Вече втора седмица учениците от областта се обучават дистанционно. Желанието на учителите е да се завърнат присъствено в час. В Първо основно училище в града "Св.св. Кирил И Методий" от 45 учители са ваксинирани само 14. 

COVID-19: Кърджали на прага за влизане в червената зона

"Осем са преболедували, останалите са съгласни за тестване. Голям процент обаче от родителите не желаят децата им да бъдат тествани в училище. Вероятно това се дължи на не добрата информираност. Може би една добрна информационна кампания ще промени мнението на родителите", коментира директорът на учебното заведение Албена Иванова. 

Въпреки отчетения завишен брой желаещи от областта да бъдат ваксинирани, мненията на гражданите остават разнопосочни. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.