БСП е готова да работи за скорошно формиране на правителство

Най-логично е лидерът на партията да бъде и номинацията за премиер. Това каза в ефира на "Денят на живо" Румен Гечев от БСП. По думите му левицата се намира в добра кондиция, като е готова да бъде ядрото, около което ще се формира новият парламент. БСП няма опасения, че партиите на промяната могат да откраднат от гласовете им, добави Гечев. 

Нинова: Искането за импийчмънт на Радев е нито логично, нито съдържателно

"ПП помага на БСП, защото разцепва десницата и ни разчиства терена. Те не ни пречат, напротив. По-скоро десните партии са притеснени, че новия проект "Продължаваме промяната" ще вземе гласове от тях", обясни той. 

Относно решението на ВАС контролните разписки от машините да не се броят ръчно Румен Гечев коментира, че БСП отново е постъпила принципно в тази ситуация. 

ВАС отмени броенето на контролните разписки от машините

"Защитавахме с всички средства машинното гласуване, когато то се разглеждаше в парламента. Искахме броенето на разписки да бъде допълнителна мярка, с цел сверяване на данните", обясни още той. 

Първият въпрос, с който БСП ще се захванат, ако получат доверието на избирателите след изборите на 14 ноември, ще бъде енергетиката. "Необходими са незабавни мерки в сектора, тъй като той се намира в тежко финансово състоянире, заради отлаганане и разграбване", каза Гечев. 

Целия разговор може да чуете във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.