В Гърция са в сила по-строги противоепидемични мерки

Известен нощен клуб в центъра на Атина е бил затворен в ранните часове на днешния ден, след като при провеки са били открити няколко клиенти без сертификат за ваксинация или преболедуване от коронавируса, съобщава в."Катимерини".

Ще анулира ли Гърция българските зелени сертификати

Това е било трето нарушение за нощното заведение в рамките на няколко дни, в резултат на което лицензът на клуба е бил отнет за 60 дни. Председателятят на федерацията на ресторантьорите Йоргос Каватас се очаква да се срещне в понеделник с премиера Кириакос Мицотакис, за да изрази тревогата на представителите на бранша от новите мерки за безопасност в борбата с коронавируса. Той е съобщил това в петък пред радио "Атина" 98.4.

COVID-19: На фризьор в Гърция - само с отрицателен антигенен тест

Правителството използва нашия сектор като лост за натиск върху неваксинираните, но то не подкрепя заведенията, така че да могат да оцелеят, е посочил Каватас.

Съгласно нови мерки в Гърция, влезли в сила от вчера, хората, които не са се ваксинирали срещу COVID-19, ще трябва да си правят бърз или PCR тест, за да влязат в магазини, банки, обществени учреждения, смесени пространства на заведения и фризьорски салони. Няма да има такива ограничения в хранителните магазини, аптеките и религиозните храмове.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА