МВР се е намесило пряко в изборния процес, твърди той

Изборите на 14 ноември вече са манипулирани, защото МВР се намесва пряко в изборния процес - нещо, което е абсолютно забранено и се случва само в авторитарни държави. Това каза в „На фокус с Лора Крумова” зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

„В българската политика се борави непрекъснато с измислици и внушения. Пресконференцията на Бойко Рашков беше точно това. Историята на Рашков предполага да му нямаме доверие. Той твърдеше в предишната кампания за вота за някакви подслушвания, после се оказа нещо различно”, посочи той.

ГЕРБ информира международните си партньори за намеса на МВР в изборите

„Бойко Рашков говореше за някакви сакове и чували,  които после ГДБОП отрече това твърдение. Като не знаят да разберат и тогава да говорят, а не да участват в предизборната кампания, което е недопустимо, особено от служебен кабинет”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Митов посочи, че ГЕРБ не понася никакви удари, защото намали нищо общо. „Внушението е такова, за да понесем удар. Затова го правят. Бойко Рашков хваща някакво доверие у определена група хора, които предпочитат да мислят така ”, допълни той.

Зам.-председателят на партията смята, че трябва да се установи цялата истина, а не да се излиза с половинчати твърдения. „На пресконференция в предизборна кампания от страна на човек, който вече от години е злоупотребявал с позицията си и с доверието на българските граждани - да излиза и да говори неща, които се оказват неверни”, смята Митов.

Дани Каназирева: Готви се манипулация на вота

Той засегна и информацията на Рашков за среща между ГЕРБ и ДПС. „Не е имало такава. Още една от спекулациите на Бойко Рашков. Много е притеснително вътрешен министър да си позволява подобни изказвания. Откъде накъде ще държи сметка на партиите срещат ли се, или не. Подобна среща е нямало, нито е била възможна. Партиите преговарят през официално излъчени екипи. Никой не е упълномощавал когото и да е да преговаря с ДПС”, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ. 

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.