„България трябва да се промени дълбоко", смята съпредседателят на "Демократична България"

„Трябва да има ясен вот за промяна, защото иначе ще се чудим какво ще правим после. Не е време за експерименти. България трябва да се промени дълбоко. Гласувайте за промяната”. За това призова в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. По думите му ГЕРБ и ДПС не трябва да имат достъп до властта.

Продължават споровете за 228 машини за гласуване (ОБЗОР)

Той коментира и казуса с 228-те машини,  които са извън поръчаните от държавата допълнителни 1 600 за изборите на 14 ноември.

„Ако някой има конкретни доказателства за намерение да се прави фалшификация, да ги предостави на компетентните органи. Виждаме един кръстоносен поход на ГЕРБ и ДПС срещу машинното гласуване, защото то е част от промяната в страната. То им пречи да прилагат обичайните си схеми – да манипулират вота”, заяви Иванов. Според него първото условие за промяната е хората да излязат да гласуват масово.

На въпрос има ли опасение, че ще се получи борба за гласове между „Демократична България” и „Продължаваме промяната”, Иванов заяви следното: „Ние предложихме общо явяване на изборите, това не се случи. В момента сме конкуренти. Така работи демокрацията”.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.