Регистрирани са 40 вторични труса

При земетресението с магнитуд от 5,1 в централния турски окръг Коня са били нанесени материални щети на 66 сгради в района, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Един човек е ранен.

Земетресение в Централна Турция

По данни на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) трусът е бил регистриран в 20.43 ч. (местно време) на дълбочина 10,61 километра. Епицентърът на земетресението е бил в град Мерам. Трусът е бил усетен и в съседните окръзи.

Регистрирани са 40 вторични труса с магнитуд до 3,9.

По информация на в. "Миллиет" пет стари къщи в Мерам са се срутили. За щастие в тях не е имало хора. Днес и утре няма да учат децата в пет населени места в района, посочва СиЕнЕн-Тюрк.

Земетресението предизвика силна паника сред населението. Жителите на Коня и на градовете в района се втурнаха от домовете си на улиците и много от тях прекараха голяма част от нощта навън. Кметът на град Коня призова гражданите да не се поддават на паниката.

Междувременно тази сутрин в южния турски окръг Адана бе регистрирано земетресение с магнитуд 3,3. Епицентърът му е бил в град Караисалъ. Земетресението е регистрирано в 9.06 ч. на дълбочина 25,5 километра.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА