Причината - твърденията на вътрешния министър, че лидерът на ГЕРБ притежава банки

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще даде вътрешният министър Бойко Рашков на съд. Това съобщи бившият премиер по време на посещението си в Раковски във вторник.

„Докато прави тези фантасмагории, че аз имам банка, днес вече сме оформили документите и го давам на съд, защото това са сериозни обвинения", обясни Борисов. Преди дни Бойко Рашков заяви, че пари за строежа на автомагистрала "Хемус", отпуснати авансово, са преминали през банка, собственост на Борисов.

„Не, не е на Цветелина Бориславова. Банката е на един човек, който е в близки отношения с Бойко Борисов, в много близки отношения. Там са били в много близки отношения Борисов, Румен Николов-Пашата, Маджо, Маргините и други”, уточни силовият министър.

БНБ: Борисов не е собственик на банка в България

 

Днес лидерът на ГЕРБ посети Раковски заради сигнали за репресии срещу поддръжници на неговата партия. "По нареждане на силовия министър на Румен Радев са привиквани служители от общинското пътно предприятие, като не са им давани копия от принудително подписаните от тях протоколи, нито пък им е позволено да ги снимат с телефон", обясни Борисов. 

Общински служители от Раковски бяха привикани на разпит в икономическата полиция в Пловдив тази сутрин. Причината - информация за корпоративен вот. От МВР обясниха, че са снели обясния и са издали предупредителни протоколи на част от работниците. 

 

 

"Питат дали някой е получавал пари или храна, общо взето в тази линия, подписахме протоколи, ако разберем, че някой продава или купува, да се обадим", казва един от тях.

"Да не се притесняват, всичко ще свърши на 14, може би на следващия тур, никой със сила, арогантност, с мачкане на българския народ не е успял", заяви Бойко Борисов.

 

ГДНП: Милиони за "Хемус" изнесени кеш в сакове и чували (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Мисля, че вече за всички българи стана ясно каква е демокрацията на Радев. Много интересно дали в кметства като Плевен, Видин, където са кметове на Радев, дали от администрацията ги тормозят. Има по-притеснителни неща, но всеки ден излизат наяве", допълни експремиерът. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.