Каква е политическата ситуация в САЩ

"Одобрението към Байдън и това как си върши работата се повишава. Демократите обаче ще трябва още доста да работят, за да задържат мнозинството си". Това заяви в "Офанзива" Вени Марковски, съосновател на "Интернет общество" в България.

По думите му САЩ са 50 различни "държави", всяка със своите традиции.

"В щата Вирджиния имаше много неправилна кампания на демократичния кандидат и много правилна от страна на републиканците - спечелиха с призиви за повече информация за родителите за това какво се случва в системата на образованието. Вършат си много добре работата по отношение на посланията за изборите", коментира Марковски.

Джо Байдън се срещa виртуално със Си Цзинпин

Според него в щата Ню Джърси традиционно губернаторите са републиканци.

"Появи се нежелание да се гласува за една и съща партия на два поредни вота. След като Байдън спечели, сега последва удар в обратната посока", подчерта той.

Марковски смята, че определящ за това дали демократите ще задържат мнозинството си е инфраструктурния закон. Мнението му е, че никой не би гласувал за бившия кмет на Ню Йорк Бил Де Блазио, дори да имаше право да се кандидатира за губернатор.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.