Владо Перев коментира и настроенията в Северна Македония относно ЕС

„В Северна Македония никой не мислеше, че Зоран Заев наистина ще подаде оставка и то от два поста – този на премиер и този на председател на партията”, коментира в ефира на „Офанзива” журналистът Владо Перев относно решението на премиер Зоран Заев да оттегли подадената след загубата на местните избори оставка.

ВМРО-ДПМНЕ внесе вот на недоверие към правителството в Скопие

Според журналистът изявите на Заев не бива да се взимат на сериозно, защото те са пълни с обещания и мнения. Перев посочи, че оттеглянето от оставката е нещо, което е прието нормално и без големи изненади. Той коментира и думите на Заев страната да не се връща към миналото, за да не бъдат застрашени евроатлантическите интереси на страната.

„Някой се опитва да прехвърли вината към някоя чужда държава. Първо беше Гърция, която имаше съпротива към името. Сега, когато Заев казва да не гледаме назад, той казва да оставим тълкуването на историческото минало и да гледаме на пред. С прости думи – българската страна да отстъпи от ветото и да отстъпи от пътя към ЕС. Опитва се да се принуди България да направи кардинална отстъпка и да се откаже от голяма част от своята история", смята той.

Зоран Заев подава оставка

Журналистът посочи, че в Скопие активно се говори, че страната ще бъде приета в ЕС. Според него цялата тежест на западноевропейската демокрация е паднала върху България. Но в страната никой не вярвал, че който и да дойде на власт у нас ще се съгласи и ще подпише ветото да отпадне.

„Изявленията на македонските политици срещу България не бива да се взимат на сериозно. Те вече са смешни. 30 години обаче българската страна мълчи и не прави нищо, за да спре антибългарското говорене. Аз направо съм учуден от мълчанието от българска страна. България е дежурният виновен. Цял живот съм слушал, че българите са татари, фашисти и предатели”, сподели Перев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.