По думите му заради вируса тежките психически заболявания остават без грижа

"Тежките психически заболявания остават без грижа. Това е така заради прекомерния фокус върху конкретно инфекциозно заболяване, което отклонява ресурси от обслужването на други пациенти. Зачестяват и невротичните разстройства - паник и страх от заразяване, а и дори Синдром на пещерата - хората отказват да се върнат към предишния си живот, искат да останат вкъщи със семействата си". Това заяви психиатърът Дроздстой Стоянов в студиото на "Офанзива".

Сериозен е броят на психичноболните, които не попадат в официалната статистика, а това се дължи на липсата на единна информационна система. 

Откриха тялото на жена от София, която беше в неизвестност

"Обслужването на пациентите се осъществява чрез три различни служби. Проследяването и лечението на хората с психични болести са дълбоко компрометирани", каза психиатърът.

По думите му ниската избирателна активност се дължи на това, че обществото е било лъгано многократно през последните 25 години.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.