Лидери и председатели на предизборни щабове обявиха, че се оттеглят

След първите резултати Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България. Шефът на предизборния щаб на БСП - Кристиан Вигенин, също се оттегля. Това обяви самият той в социалните мрежи и посочва, че на изборите от левицата не са постигнали целите си.

Христо Иванов и цялото ръководство на "Да, България" подават оставка

Оставка подаде и цялото ръководство на ВМРО. В позиция на партията пише, че след анализ на изборните резултати, воеводите са решили да свикат конгрес, който има за задача да вземе решения за бъдещето на организацията и да избере ново ръководство.

Ръководството на ВМРО подава оставка

17 часа след заявка за подкрепа към кабинет на "Продължаваме Промяната", Христо Иванов подаде оставка като председател на партията си - „Да, България“. Заради резултата от вота. 

"Аз нося отговорност за този резултат, този резултат е много лош", каза той.

Оставка няма да подава обаче лидерът на БСП Корнелия Нинова. След като левицата отстъпи третото място и застана на четвърта позиция. 

"Смятате ли, че в този момент, когато трябва да се прави бюджет и правителство, трябва партията да се хвърли в този въпрос - да организираме пряк избор за председател", попита тя. Ако не за конгрес, то от „Позитано“ 20 били готови за разговори за правителство. 

"Когато бъдем поканени за разговори за правителство, ще се отзовем и ще бъдем, както и досега - диалогични, разумни, с конкретни предложения", посочи Нинова.

От „Изправи се БГ! Ние идваме” също признаха лошия резултат от изборите. Те не влизат в новия парламент.

Атанас Атанасов подава оставка като председател на ДСБ

„Изправи се БГ! Ние идваме” загубихме тези избори, но важно е гражданите да ги спечелят и промяната да се случи. Ние поздравяваме „Продължаваме Промяната” за отличния успех, сега пред тях стои предизвикателството и огромната надежда на хората да направят кабинет. Хората не искат какво да е правителство, те искат правителство на промяната и резултататите от изборите показват точно това”, каза Мая Манолова. 

Вигенин подаде оставка като шеф на предизборния щаб на БСП

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.