Той заяви, че поема лична отговорност за резултатите от изборите

"Резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност", написа във Facebook председателят на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" /ДБ/ Атанас Атанасов.

Христо Иванов и цялото ръководство на "Да, България" подават оставка

В обръщението си във Facebook Атанасов добавя, че на основание член от Устава на ДСБ, след съгласуване с националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свика Национално събрание на формацията за избор на председател и национално ръководство.

"В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност - посочва Атанасов. Заедно с другите лидери на "Демократична България" сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито", пише още лидерът на ДСБ.

По-рано през деня, заради незадоволителното представяне на коалицията на изборите, оставка подаде и лидерът на "Да, България" и съпредседател на ДБ Христо Иванов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА