Още през септември проф. Минеков обяви, че ще помоли партията да напусне помещенията

Процедурата за преместване на партийната централа на ГЕРБ от НДК e задвижена. Това съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков след заседанието на Министерския съвет.

Още през септември министърът обяви, че ще помоли партията да напусне помещенията, които ползва от години. Целта е тези два етажа да бъдат върнати във владение на Двореца на културата, който, по думите на културния министър, трупа огромни дългове.

Борисов: До последния ден няма да излъчим кандидат за президент

От ГЕРБ заявиха за NOVA, че в централата им не е пристигала никаква информация по официалния ред. Оттам напомнят на служебния министър, че договорните отношения на ГЕРБ не са с НДК, а с областна администрация. И всички режийни разходи на партията към НДК са плащани навреме.

"В момента търсим място, където да преместим тази площ, която е щета за НДК. В Двореца имаме огромен дълг за изплащане. Абсолютно нищо не е направено за енергийна ефективност. Миналият месец сметката за електричество е близо половин милион лева. В момента наистина са наложителни мерки за спасяване на НДК. Наистина тази площ трябва да бъде използавана. През годините НДК е било обречено на грабеж. Това е Английският двор, който е приватизиран, това е покритият паркинг, който е приватизиран, това паркингът, който изведнъж е станал собственост на общината. Абсолютно никакви доходи. Ще се пошегувам, но за да върнем този 90 милиона дълг на НДК, може би трябва да поканим АББА, които да изнасят концерт всяка вечер там и, ако може да не са хоноровани за тази цел", каза културният министър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.