Той заяви това по време на участието си в конференцията на Жени-ГЕРБ

До последния ден няма да излъчим кандидат за президент. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на участието си в конференцията на Жени-ГЕРБ. Във връзка с противоепидемичните мерки срещу COVID-19 форумът се провежда изцяло онлайн.

„Само се чу в много прогнози, които медиите правят, за проф. Балтов и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. Затова ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, особено след днешните изказвания на служебния министър Минеков, който щял да гони ГЕРБ от централата му в НДК“, заяви Борисов. И допълни: „Нали по Конституция служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори? А те не са честни, защото не приеха нито да броят квитанциите, нито да ги осигурят”.

Коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

„Само искам да напомня на Минеков, че има текст от Закона за политическите партии и ние го спазваме. Да спре да лъже, ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел и комисията ЛИБЕ с безобразията на един служебен кабинет, който би трябвало само да организира избори. Радев праща "бухалката" си Рашков, Радев праща Минеков. Те не могат иначе да спечелят избори. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент на ГЕРБ-СДС, за да се саморазправят с него още преди да има имунитет. Това е зорът”, подчерта Борисов.

ГЕРБ: Рашков пуска предизборни димки, той води предизборния щаб на Радев

„Надявам се жените да дойдат на власт, за да може мъжете с голямо его да си стоят вкъщи", коментира той. По думите му, най-много жени гласуват за ГЕРБ и партията се старае да откликне на това, като дава възможност на дамите да се изявяват на ръководни постове. Той е на мнение, че няма друга партия, в която да има толкова много жени.