Коментар на Кънчо Стойчев и Георги Харизанов

„Оптимист съм, че партиите ще се разберат за съставяне на правителство, защото и четирите осъзнават, че ако сега провалят мандат, това ще бъде самоубийство и тях няма да ги има повече на политическата сцена”. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в студиото на „Здравей, България”.

ЦИК показа бюлетината за балотажа в неделя

„Надявам се, че партиите са извлекли поука от предишните два неуспешни опита, а имено – трябва да загърбят егото си. „Продължаваме Промяната” ще успее, само ако не повтори тази ключова грешка, която се повтори вече два пъти”, добави той.

„С партии със спадаща подкрепа трудно се създава управление с дълъг мандат. Избирателите са наясно, че синтетична коалиция, създадена набързо, в последния момент, безспорно уплътни анти ГЕРБ вота за сметка на политически проекти, които са стрували много време и труд да бъдат създадени”, посочи Георги Харизанов от Института за дясна политика.

От понеделник: Старт на преговорите за съставяне на правителство

„Всеки едни български гражданин има интерес от стабилно, качествено и добро управление. В интерес на всички ни е да има такова управление”, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.