Това реши Окръжният съд в Разград

Разградският окръжен съд разпореди постоянен арест за задържания за жестокото престъпление в Цар Калоян. 

Разследват мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетно момиче

Мотивите на прокуратурата да поиска най-строгата мярка за задържане са свързани с това, че 25-годишният мъж се опитал да се укрие, след като жестоко малтретирал и запалил 17-годишната си братовчедка. Освен това, мъжът има две предходни присъди, едната от които - за изнасилване. 

Какво е състоянието на малтретираното момиче от Цар Калоян

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативен съд в 3-дневен срок. Според адвоката на задържания той няма да обжалва наложеното му наказание.

25-годишният Ниази Якуб запази мълчание - и пред журналисти, и в съдебна зала. Признал е вината си пред разследващите и пред служебния си защитник

Мъжът нямал обяснение за действията си. Разказал, че влязъл в къщата на жертвата, за да търси майка й. Скарали се с братовчедка си и тогава я изнасилил. Бруталният тормоз и опитът да я изгори жива били с цел да прикрие първото престъпление. Избягал е се укривал от страх.

„Няма логично обяснение за изнасилването, а опита за убийство го прави, за да прикрие изнасилването. След това и палежа по същата причина. Казва, че му е причерняло”, обясни прокурор Веселин Якимов.

„Има чувството на вина и на съжаление”, обяви адвокат Юрий Йорданов.

Защитникът ще поиска съдебно-психиатрична експертиза. Обвинението ще назначи още, както и ДНК-експертиза. От прокуратурата се надяват и да успеят да вземат показания от жертвата. След ампутацията на ръката вчера животът на момичето все още е в опасност.

„Тази сутрин беше стабилна, но е на командно дишане”, каза проф. Стефан Станчев от УМБАЛ „Медика”.

Делото може да влезе в съда най-рано след три месеца.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.