Предложението на образователното министерство е възможност за възстановяване на присъственото обучение на учениците от V до XII клас

Ако половината от учениците в дадена паралелка имат зелен сертификат, т.е. са ваксинирани, преболедували или имат антитела, те да могат да се върнат в клас без тестване, а останалите да продължат да се обучават дистанционно, предлагат от Министерството на образованието.

МЗ купува още 2 млн. антигенни тестове за децата от 1 до 4 клас

Мярката е записана в актуализираните от образователното министерство насоки за обучение в извънредна епидемична обстановка и е изпратена за съгласуване в Министерството на здравеопазването.

Предложението на образователното министерство е възможност за възстановяване на присъственото обучение на учениците от V до XII клас, които вече седмици наред учат дистанционно заради липса на достатъчно количество тестове.

Над 62% от малките ученици вече са в клас

Предложението все още не е одобрено. Ако то бъде прието, училищните директори ще трябва да посочат кои паралелки отговарят на изискването. Така тези паралелки ще се върнат присъствено на училище.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БНР