Според него е опасно парламентът да иска пълен контрол върху информацията от службите за сигурност

"Зависи от самите партии на прехода дали си отиват. СДС например е сложен като брошка на ревера на ГЕРБ, а ръководството се продаде. Надявам се, че съдбата на "Демократична България" няма да е същата, макар че загубиха голяма част от избирателите си. БСП може да последва съдбата на СДС". Това заяви в студиото на "Денят на живо" бившият директор на Разузнаването Димо Гяуров.

Той е бил скептичен относно налагането на десни инструменти за леви цели, но след това си е дал сметка, че не е невъзможно. "Дали ще има калинки ще бъде крайъгълен камък за новото правителство. Ако държавата успее да събере парите от данъците, е възможно да изхрани тези, които не могат да се справят сами. Около 60-70% от обществото дават подкрепата си за новото правителство", споделя Гяуров.

Как ще се отрази на България дипломатическото напрежение с Турция

Според него е опасно парламентът да иска пълен контрол върху информацията от службите за сигурност.

По думите му дотук от "Продължаваме Промяната" сме видели само лицата на двамата служебни министри, както и на още 1-2 души, другите тепърва предстоят да станат ясни. "БСП от своя страна зае много по-десни позиции от очакваното. Очакват се сериозни действия относно струпалите се кризи в обществото. Няма значение дали са леви или десни, а дали са ефективни и кой ще понесе отговорността за тях", коментира Гяуров.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.