Полицията го издирва след свада със съседи

Окръжната прокуратура в Хасково привлече в качеството на обвиняем по три обвинения стрелеца - беглец от хасковското село Сърница. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев на брифинг.

По досъдебното производство Бейсим Сафил /55 г./ ще бъде разследван за опит за убийство на съседа си Мюмюн Мюмюн, за закана за убийство към същия и за незаконно притежаване на оръжие.

Задържаха стрелеца от Хасковско (СНИМКИ)

Този понеделник в 18,40 часа дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прерасна в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля със самоделна ловна едноцевна пушка срещу опонента си, рани с нож жена му и избяга в гората с друга незаконна пушка. След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи.

В полицейската операция за задържането и неутрализирането на следващия ден участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци. Беглецът обаче бе задържан първо от овчар в землището на кърджалийското село Черноочене, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

Съседи на въоръжения мъж от Сърница многократно подавали жалби срещу него

Срещу съселянина си той е произнесъл заплахата „Ще те утрепя”, което би могло да възбуди обоснован страх за осъществяването ѝ, уточни Лавчев. Той допълни, че според Наказателния кодекс наказанието за най-тежкото от трите деяния - „опит за убийство”, е от 10 до 20 години.

Понастоящем обвиняемият се намира в болница, където се лекува. С постановление му е наложена мярка „задържане” за срок от 72 часа. Предстои обвинението да внесе в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража”, посочи Лавчев. На въпрос той поясни, че няма пречки евентуално изнесено съдебно заседание да се състои в лечебното заведение, където се намира.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА