Причина за спор и кавги се оказват животните на мъжа

Няколко жалби са подавани през последните години за съседски свади в хасковското село Сърница, подобни на вчерашната, заради която се стигна до безпрецедентната акция. Близо 200 униформени и Отрядът за борба с тероризма отцепиха района, за да издирват местен жител, които открил огън срещу свои съседи.

Задържаха стрелеца от Хасковско (СНИМКИ)

Животните са основно препитание на голяма част от хората в Сърница. И често са причина за кавги. Така е станало и миналата нощ. Всичко започва с дългогодишен междусъседски спор. Обект на спора стават съседските градини, където често влизат овцете на Бейсим. 

Въпреки че нееднократно са подавани жалби, мерки така и не са взети. Според потърпевшите съседи Бейсим често ги заплашвал с оръжие. Спорът миналата нощ прераснал в спречкване, в което Бейсим стрелял, а след като успели да му вземат пушката, извадил нож. Дори след пристигането на полицията, Бейсим не се предал.

"Стреля направо по полицаите. Посегна ми от едната страна и аз вдигнах ръка да се предпазя. Той ме наръга в ръката", разказва ранената съседка.

 

 

А според брат му, с когото заедно са участвали в скандала със съседите, той е действал при самоотбрана. След случката последва безпрецедентната 20-часова акция в гората с участието на близо 200 униформени и спецчастите. Бейсим беше задържан, след като нападнал овчар на километри от селото. 

Две са незаконните оръжия, открити в дома на мъжа. Затова досъдебното производство засега е за противозаконно държане на оръжия. Предстои Прокуратурата да прецезира това обвинение и то да прерасне в опит за убийство.

Мъжът беше настанен в болницата в Кърджали, след като се е сбил с овчар в гората. Днес се е наложило да бъде транспортиран в Пловдив за лицево-челюстна операция.

Репортер: Димитър Иванов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.