Повече от 24 часа продължава да вали на прохода „Петрохан”

Зимна обстановка на основните проходи и пътища в страната. Повече от 24 часа продължи да вали сняг на прохода „Петрохан”. Вятър и снегонавявания и на прохода „Шипка”.

137 снегорина са обработвали ключовите улици в София тази нощ.

След спирането на снеговалежа ситуацията на прохода „Шипка” се нормализира. До 5-6 сантиметра стигна снежното покритие. Пътят не е затворен за движение.4 снегопочистващи машини поддържат прохода.

За първа година с бетонови ограждения е затворен панорамният път Шипка - Бузлуджа, който не се почиства зимата. Огражденията трябва да спират пътуващи, тъй като в повечето случай при навлизане в пътя се налага провеждане на спасителни операции.
 

Повече от 24 часа валя сняг на прохода „Петрохан”. Шест машини чистят и опесъчават пътя. На места е чист до асфалт. Забранено е движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона.

На прохода „Предел" пътят е изчистен, но не е изключено някъде да има заледени участъци заради студеното време и силния вятър. Студентите, които ще пътуват към Банско, освен подготвени за зимните условия автомобили, ще трябва да имат и зелени сертификати за COVID, защото те ще се изискват в заведенията.

137 снегорина са обработвали ключовите улици в София тази нощ. Според НИМХ в столицата е натрупала снежна покривка между 12 и 20 см. В сряда сутрин движението е спокойно. Няма затруднения с градския транспорт.

„Обработени са всички трасета, основните булеварди са почистени. В момента се чистят вътрешнокварталните улици. Имам забележки по отношение на спирките на градския транспорт, подходите към подлезите и тротоарите. Там има малко забавяне”, заяви Ивайло Иванов, директор на Столичния инспекторат.

Зрители на NOVA сигнализираха в рубриката ни "Моята новина" за непочистени улици в София.  Очакваме и вашите сигнали ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.