Той отказа да коментира събитията около ежедневника

„Министерството на културата няма никакви отношения с в. „Труд“ или каквато и да било друга медия. Имаме отношение, имахме наемател – фирмата „Южен кръст“. Не коментирам нищо по отношение на споменатия от вас вестник“. Това заяви министърът на културата Велислав Минеков по време на изслушването му в пленарна зала в сряда.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Обещах да върна това, което принадлежи на министерството. Ще върна всичко, което то е загубило през годините. Тук не става въпрос само за този нещастен имот, който беше предназначен за един от най-великите институти в българската култура – Институтът за недвижимо културно наследство. Тук не става дума за откраднати два етажа. Намерих случайно откраднат хотел на морския бряг. Намерих открадната сграда в центъра на София – 7 етажа, откраднати преди 7 години. Намерих и открадната кола – върнахме я. Ще върнем всичко откраднато - всичко ще дойде там, където му е мястото и вие ще бъдете там, където ви е мястото. Това, което се случва днес, е, че си върнахме открадната държава. Честито на всички“, заяви Минеков.

Редакцията на в. "Труд" се мести на нов адрес

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.