Това било и поводът прокурори да бъдат повикани в ГДБОП

„Не сме принуждавали прокуратурата да извършва нещо насила, нито сме използвали обидни думи срещу тях. Повод за срещата ни в ГДБОП беше, че четири дни не може да се разпита лице, което е заявило готовност да говори какво се е случило с 53 млн. лв. от „Хемус”, предназначени за Лот 5 на скоростния път. Един от главните прокурори по делото е заявил, че не го интересува какво ще разкаже лицето”, заяви директорът на ГДБОП Калин Стоянов. 

Прокуратурата обвини ГДБОП в безпрецедентен натиск по разследването за „Хемус”

Според него е безкрайно учудващо защо не се проявява интерес към разплитането на схемата. Той посочи, че след случая са образувани досъдебни производства срещу служители на ГДБОП.

„Два пъти правим опита да разпитаме обвиняемия и двата пъти не успяваме”, добави Александър Анастасов – директор на „Икономически преследвания” в ГДБОП.

Кой е заподозреният за получаване на милиони за „Хемус”

От МВР разкриха, че много от прокурорите нямали представа къде се намира сградата на ГДБОП. Имало и чатове в социална мрежа, които показвали, че прокурор искал служител на ГДБОП да го закара до сградата. Днес тези разговори били изтрити, но имало екранни снимки от тях. Според говорителят на вътрешния министър се прави опит да се инсценира напрежение между институциите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.