Вътрешният министър говори в кулоарите на парламента

„Пита се в задачата Прокуратурата иска ли да се разследва аферата „Хемус”, или иска да възпира разследващите полицаи?  Прокуратурата не съдейства да разкрием къде са парите за магистралата, тя ни противодейства”. Това заяви в кулоарите на парламента избраният за вътрешен министър в кабинета „Петков" Бойко Рашков.

Припомняме, че вчера от Софийската градска прокуратура се оплакаха от натиск от страна на ГДБОП по делото за парите за магистрала "Хемус". 

ЗАРАДИ АМ „ХЕМУС”: Прокуратурата и ГДБОП с взаимни обвинения (ОБЗОР)

От своя страна от МВР разкриха, че много от прокурорите нямали представа къде се намира сградата на ГДБОП. Имало и чатове в социална мрежа, които показвали, че прокурор искал служител на ГДБОП да го закара до сградата. 

„Колежката прокурорка не знае къде е ГДБОП камо ли да познава материалите по делото. Още в чатовете тя е заявила, че не я интересува този човек какво ще прави. Ето ви отговорността към едно разследване, което касае интересите на милиони български граждани, тъй като техните пари са изтекли в неизвестни посоки", обясни Рашков. По думите му подобна атака от страна на Прокуратурата се случва за втори път. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.