Села в Смолянско продължават да бъдат откъснати след наводненията

Багер пропадна заедно с част от пътя в района на пещерата Дяволското гърло. Багеристът като по чудо е жив. Хора от Триград заснеха кадри от инцидента.

Снимка: Татяна Калницка, „Моята новина”

Селата в Смолянско продължават да бъдат откъснати след наводненията. Ден след бедствието хората нямаха нито ток, нито вода. Днес електричество вече има, но проблемът с водата остава, каза местната жителка Радост Караиванова.

Села без ток и затворени пътища след обилните наводнения (ОБЗОР)

„Ситуацията с тока бързо се нормализира. Все още водопроводът не е оправен. За кратко имахме лъч надежда, че нещата ще се оправят, защото бяха допуснати доставки по асфалтовия път. Вчера багер, който е извършвал насипи по пътя, е пропаднал в реката. Слава Богу, багеристът е жив. Асфалтовият път отново е затворен, поставено е и заграждение”, сподели тя.

Обсъждат отпускането на помощ за пострадалите от наводненията

Най-необходими продукти се карат до жителите на селото с високопроходими автомобили през обходния черен път, който се поддържа от Горското стопанство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.