Според тях това предложение е провокация

"Управляващите не са изградили политически рефлекс и се "подхлъзнаха" по опозицията за мораториума върху цените на тока, парното и водата. Това беше провокация на ГЕРБ". Това заяви в студиото на "Твоят ден" политологът Цветанка Андреева.

По думите й Нинова перфектно се възползва от ситуацията, за да се осигури комфорт на правителството до март. ''Абсурдно е да се управлява с мораториуми. Така може да забранят от днес и COVID-19. От „Продължаваме Промяната“ са хора в насипно състояние, които имаха добър PR, но при силен натиск не действат адекватно", смята тя.

От своя страна комуникационният специалист Любомир Аламанов смята, че партиите бяха подведени по предложението на опозицията. "Това беше капан от деструктивната партия ГЕРБ с цел саботаж на политическата система. Коалицията е много трудна за управление заради различните политики на партиите", посочи той. 

Депутатите гласуват за колко време замразяват тарифите на тока, парното и водата

Според Андреева съдебната реформа е много важна и не трябва да се изразява само в персонални промени. "Не бива тя да се позволява да се превърне във вендета между Рашков и Прокуратурата. Той прави откровени внушения и саботаж на съдебната реформа", коментира Андреева. 

"Поведението на "Възраждане" относно зеления сертификат е престъпно, но обяснимо. Те не носят отговорност, но поставят в риск здравето на нацията", каза тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.