Той обясни, че е честа практика да се създават двойници на скъпи коли

Автомобилът, с който беше спрян Владислав Горанов, е редовен, а не издирван. Това обясни в ефира на „Събуди се” собственикът на фирмата, от която е закупена колата на бившия финансов министър. 

„Както господин Горанов, така и ние, сме жертви на автомобилната мафия. Колата е закупена от нас от Германия, с ясен произход, платена е по банков път и лизингована на Владислав Горанов”, уточни той.

Горанов пред NOVA: Няма как да знам, че автомобилът е издирван, купен е на лизинг

„Единственият начин да разберем дали даден автомобил се издирва е при регистрацията в КАТ. Той е преминал два пъти в КАТ - първо - при регистрацията от нашата компания, а след това при вписването на Горанов като ползвател на талона. При тези две проверки не е установено автомобилът да е издирван. Минал е и митница през Германия”, допълни Фурнаджиев.

Относно действията на автомобилната мафия Фурнаджиев обясни, че е честа практика да се създават двойници на скъпи коли. „Ние имаме още два такива случая в момента. Създават се двойници, карат се в съответните държави. Това се прави обикновено за коли над 100 000 лева”, каза още собственикът на фирмата, от която е закупен автомобилът. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.