Той обясни, че е готов да съдейства с информация на МВР

Владислав Горанов с коментар пред NOVA за случилото се на граничния пункт „Калотина”. Както съобщихме по-рано, стана ясно, че бившият финансов министър е опитал да напусне страната с кола, обявена за издирване от Интерпол.

„Автомобилът е закупен през март 2020 г. на лизинг от голям търговец. Снощи на път за Сърбия, когато стигнах до „Калотина”, Гранична полиция ме уведоми, че автомобилът се издирва и поискаха да се върна на територията на България”, уточни Горанов.

Владислав Горанов опитал да напусне страната с кола, обявена за издирване

Той допълни, че е оставил колата си в Драгоман и с друго превозно средство е продължил към Сърбия, където е на рожден ден на свой приятел. „Няма как да знам, че автомобилът е издирван, а и не съм негов собственик”, категоричен е Горанов.

Бившият финансов министър каза, че ако са му били разпоредили да изчака, е щял да го направи. „Впоследствие, след като преминах с друг автомобил, нямаше коментар от Гранична полиция при преминаването ми към Сърбия. Не съм останал с впечатление, че съм отказал съдействие на органите на МВР”, уточни Горанов и допълни: „Ако колегите от МВР имаха някакъв коментар, можеше да ми зададат въпроси и да получат уточнения”.

Той обясни, че е готов да съдейства с информация и да предаде автомобила. „Колата е в Драгоман и до края на деня ще бъде предадена на органите на МВР. Но с мен от МВР никой не се е свързал към настоящия момент”, заяви Горанов.  

Шефът на фирмата, от която е купен лизинговият автомобил, твърди, че колата е клонирана. 

"Автомобилът е напълно редовен, но автомобилната мафия много често на такива скъпи автомобили се прави двойници. Тези двойници се карат в други държави.  Истинският автомобил няма пренабиване на рамата на шасито, докато на двойника има", заяви Атанас Фурнаджиев, директор на „Мото-Пфое”.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.