Той направи най-доброто класиране за България и сега е трети в генералното класиране

Скиорът Алберт Попов с историческо класиране на Европейската купа. Той направи най-доброто класиране за България и сега е трети в генералното класиране след трето и шесто място в Италия.

"Чувствам се много щастлив, виждаме, че сме тръгнали по правилния път. Досега не се е случвало да започвам сезона със силни резултати, затова смятаме, че ще бъде успешен сезон. 

Алберт Попов с изключителен резултат на слалома в Обереген

По думите му докато караш подозираш, че си бърз, но докато не видиш времето никога не знаеш. "Не смятам, че това е най-доброто ми класиране в кариерата, но е доста добро място за тренировки за Световната купа", смята скиорът. И допълни, че екипът му се увеличава и вече има помощник-треньор и физиотерапевт. А с треньора си Иво Борисов са заедно вече 15 години.

"На 2 години ми сложиха за пръв път ските. Не е имало моменти, в които да съм искал да се откажа. Имал съм тежки моменти, но бях най-мотивиран когато бях контузен", откровен е Попов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.