Вътрешният министър направи коментар и по казуса с колата на Горанов

„Вече съм се срещнал с обвиняемия по аферата „Хемус" Борислав Колев. Откликнах на желанието и на двамата братя. Те направиха някои уточнения. Нека оставим службите да си свършат работата. Днес ще се проведе разпит в градската прокуратура”. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти във вторник.

Гешев ще присъства на разпита на обвинения за пране на пари за "Хемус"

 

Министърът на вътрешните работи допълни, че не е изненадан от това, което е казал Колев .

„Би могло да се очаква да има малко по-ускорено развитие в разследването и да се стигне по-бързо до истината", поясни Рашков. Той обяви, че Колев е разкрил и имена. 

Обвиняемият по аферата "Хемус" остава в ареста, иска среща с Рашков и Гешев

На въпрос по казуса с автомобила на бившия финансов министър Владислав Горанов, който се оказа издирван от „Интерпол”, силовият министър отговори не с един, а с два въпроса - с какъв автомобил се е движел Горанов и защо така бързо е реагирал този, който го е продал.

„Възникна въпросът откъде знаят за клонирането. Ние се въздържахме в началото да даваме подобни изявления. За тази ли кола става дума, или не? Къде е истинската кола? Нека помогнат на разследването”, призова Рашков.

Владислав Горанов опитал да напусне страната с кола, обявена за издирване

„Нещата не са толкова прости, колкото се опитаха да ги обяснят някои хора. Тече проверка на граничния пункт, резултатите от нея ще бъдат съобщени”, посочи още той.

Обвиняемият по аферата „Хемус” припадна в съдебната зала

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.