При удара са компрометирани тръби от битовия газопровод на града

Пловдив се размина на косъм от взрив, след като лек автомобил се вряза снощи в магазин за коли и при удара засегна газопровода в града.

След зрелищната каскада шофьорът е успял да избяга от мястото на катастрофата, но на сутринта е задържан от полицията.

И още един тежък инцидент в Пловдивско. Има и жертва.

На главния път между Брестовица и Златитрап два автомобила са се сблъскали челно. Единият е управляван от 21-годишен шофьор, а в другият са пътували трима души, като 47-годишиният шофьор е загинал на място. 50-годишна жена и 15-годишно дете, които са били пътници, са откарани в болница в тежко състояние с опасност за живота.

На 21-годишният водач на другия автомобил също е оказана медицинска помощ.

По-рано кола се вряза в магазин за автомобили и сервиз в Пловдив, след което шофьорът избяга. По чудо не се е стигнало до взрив. Инцидентът е станал в събота. Колата е смачкана до неузнаваемост.

Цяла нощ полицията издирваше шофьора и към 09:00 часа тази сутрин е задържан. Вече е на разпит в 1 РПУ.

По данни на полицията снощи колата се е движела по бул. „Александър Стамболийски". По неизяснени обстоятелства шофьорът изгубил контрол над автомобила, качил се на тротоара, ударил металната ограда, завъртял се, ударил се е в метална врата и се е блъснал в бетонна стена. При удара са компрометирани тръби от битовия газопровод на града. След каскадата шофьорът е избягал с помощта на момиче, което минути след инцидента пристига на място с друг автомобил.

Според управителя на шоурума, избягалият шофьор е залитал и се е държал неадекватно. Полицията е иззела записите от охранителните камери.

Тази сутрин стана ясно, че шофьорът е 23-годишен мъж. По информация на NOVA той се е укривал в дома си и не е отговарял на позвъняванията на полицаите. След като тази сутрин е напуснал дома си, веднага е арестуван.

„Буквално се беше вдигнал във въздуха и летеше. Странично се удари първо в едната колона, после в другата. Смачка оградата. Шофьорът избяга. Гледах и на камерата. Секунди след него спря малка кола, младо момиче слезе от колата, спряха и преминаващи коли, извадиха го. След още 5-6 минути избягаха с колата на това момиче. Колата беше пълна с бира”, разказа Илиян Костов управител на шоурума.

„Задържан е в Първо районно управление. Започват работа с него за установяване причините за катастрофата. Няма данни лицето да е пострадало”, заяви главен инспектор Йордан Милушев, началник на Пътната полиция-Пловдив.

"Благодарение на колегите от Първо районно, които са вложили много усилия, сутринта около 9 часа лицето е намерено на адрес, на който не живее постоянно. Снощи не е тестван, но тази сутрин след като е установен, са му направени проби за алкохол и наркотици и пробите са отрицателни", заяви гл. инспектор Йордан Милушев, началник на „Пътна полиция“- Пловдив

Шофьорът има книжка от пет години.

"За този период четири пъти е попадал в полезрението на полицията. Като две от нарушенията му са за движение с превишена скорост, за което има издадени електронни фишове", добави инспектор Милушев.

За това престъпление шофьорът може да получи наказание пробация или затвор до една година. А собственикът на шоурума пресмята, че щетите, които са нанесени възлизат на около 10 хиляди лева.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.