15-годишният Алекс е син на заместник-министъра на енергетиката Пламен Данаилов

Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов изчезна в Пампорово. Часове, след като баща му призова за помощ в социалните мрежи, стана ясно, че момчето е открито живо и здраво.

Синът на зам.-министър изчезна в Пампорово, откриха го след часове

15-годишният Алекс изчезнал към 10:30 ч. в четввъртък сутринта и незабавно беше обявен за издирване. След щастливата развръзка майката на момчето разказа в ефира на NOVA за преживения ужас. Алекс пък обясни, че се отделил от групата приятели, с която бил в планината, за да кара ски по по-лека за него писта. Към момента на откъсването му от групата той нямал мобилен телефон у себе си, тъй като го забравил в колата.

След случилото се момчето признава, че е трябвало да бъде по-внимателен, за да не предизвиква тревога у близките си и сред планинските спасители. Часове наред два екипа търсиха тийнейджъра с моторна шейна и ски патрул. 

Пред NOVA планински спасители разказаха, че на практика издирването е струвало няколко часа изгубено време и няколко литра гориво. Причината - инцидентът е станал в ски зоната, а момчето е имало карта и застраховка. Иначе - цената на подобна акция е 900 лева.

Всичко по темата гледайте във видеоматериалите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.