В семейството авторитетът е на науката, споделят те

Годината започна сериозно с потвърждаването на новия вариант на коронавируса у нас Омикрон. Според главния държавен здравен инспектор това е показателно за две неща. 

"Лесно се предава новият вариант, но все пак не е по-тежък от останалите варианти на вируса. Вероятно дори протичането му е по-леко, тъй като хората с установени проби, нямат нужда от хоспитализация. До голяма степен обаче Омикрон заобиколи ваксинационната защита", каза д-р Кунчев в ефира на "На фокус". 

Потвърдено: Омикрон е в България

Изминалата година се оказва тежка и за съна на д-р Кунчев- Тодор, който също като баща си е избрал нелеката професия- медицина, но  с фокус върху неврологията. 

"Преживяхме най-тежките моменти през зимните вълни. Аз също участвах в лечението на COVID пациенти. Информацията беше достатъчно добре подадена, за да не се нуждая от съветите на баща си", споделя той. 

Тодор избира професията на лекар, следвайки идеалистични представи, въпреки опитите на баща му да го разубеди. 

"Професията ни е трудна и не може да се върши през пръсти. Исках нещо по-леко за него", допълва Ангел Кунчев. 

В семейството на Кунчеви авторитетът има науката, споделят те. 

"Баща ми е приемер за човек, който взима информацията от правилните места и я поднася по правилния начин", казва още Тодор. 

Главният държавен здравен инспектор коментира още, че вероятно новата вълна на коронавируса ще засегне повече икономиката, отколкото здравеопазването. Той изрази оптимизъм, че летните месеци ще бъдат по-спокойни. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.