По думите му няма основателни мотиви за уволнението

Пламен Георгиев все още не е получил документите, с които го отзовават от поста "генерален консул на България във Валенсия". Това каза той пред NOVA и определи отстраняването си като “лично отмъщение”. А от Wъншно министерство уточниха, че със заповед на ресорния министър Пламен Георгиев ще бъде отзован най-късно два месеца след решението на кабинета.

„Отстраняването ми беше направено неграмотно. Нямам официална информация за мотивите. Цивилизованият подход беше да бъда предупреден, да се сбогувам с местните институции”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” консулът ни във Валенсия Пламен Георгиев.

По думите му той е отзован, защото е засегнал чужди интереси.

„Има две причини. Едната е заради хората, чието имущество беше запорирано. Явно те са близки до сегашната власт. Втората причина е зрелище. Ако имаше дори един процент несправяне с работата, щях да бъда отстранен на това основание. Министерството на външните работи обаче ми постави оценка „изпълнението надвишава изискванията"", уточни Георгиев.

Георгиев пред NOVA: Назначението ми не е политическо, но уволнението - да

И допълни, че атаките срещу него са последователни, като припомни скандала с терасите и случая „Ало, Ваньо".

„Навсякъде, където сме получавали сигнал с доказателства, сме правили проверка. Където сме установили незаконно придобито имущество, сме внасяли искове за отнемане", каза още консулът ни във Валенсия.

Целия разговор гледайте във видеото.

Отзовават Пламен Георгиев като консул във Валенсия

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.