Причината е строеж на кооперация в съседство

Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна заради строеж на кооперация в съседство, съобщи БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

5-етажната кооперация се строи от миналата година. Над строежа се намира детска градина №8 „Вечерница“. Заради свличането на ската и оградата, кметът на Благоевград забрани извършваните СМР на кооперацията до представяне на конструктивен проект за укрепителни дейности и възстановяване на оградата.

 „Кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед за незабавно преустановяване на всички видове строително-монтажни дейности на строеж, намиращ се зад сградата на Регионална здравна инспекция“, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград днес.

Хората от опожарения блок в Благоевград търсят помощ

Причината за предприетите спешни мерки е, че заради неизпълнение на законовите изисквания от страна на изпълнителите е поддала част от оградата на ДГ № 8 „Вечерница“, която е в непосредствена близост до строителната площадка.

„Служители към „Инвестиционни проекти и контрол по строителството“ в дирекция „Устройство на територията“ при Община Благоевград извършиха проверка на място, като установиха, че не е върнат обратният насип зад подпорната стена, което е довело до авария и щети – свличане на земни маси и разрушаване на оградата на детското заведение. След направената инспекция е съставен и Констативен протокол.

В случай, че бъде представен конструктивен проект за укрепване на ската и щетите бъдат възстановени, ще бъде издадена заповед за продължаване на строително-монтажните работи“, допълват от общината.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.