Семейството пуска отопление само по два часа на ден

Сметка от 380 лева за газ шокира семейство пенсионери. Тотка Петрова събирала няколко години пари, за да може да пусне газ в къщата си, отопление, което е лесно за поддържане за възрастните хора.

„Новите цени са доста непосилни за един пенсионер, който е с 370 лв. пенсия, а парното е 380 лв. Мисля, че Народното събрание би трябвало да погледне доходите на хората и тогава да вдига цените”, коментира Петрова.

Жената обясни, че си пуска парното по два часа на ден. През останалото време - стояли на студено. „Защото това са 380 лв. на месец. Преди това сме плащали по 100-120 лв. по-малко. Това сега е просто непосилно”, каза още жената. 

Ако се наложи, тя обясни, че ще прекъсне парното си. „Налага се да работя допълнително, за да си плащам сметките, които постоянно се вдигат. Съседката ми се принуди да отиде да живее в чужбина при сина си, за да не стои на студено”, допълни тя.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.