Той говори специално за NOVA

„Това, което Австралия направи, е срам за нацията им. Очаквам оставката на директора на Australian Open 2022. Той е един от виновните за всичко това. Австралия повече не заслужава да има турнир от Големия шлем заради отношението им". Това заяви в екслузивно интервю пред Петя Желева чичото на Новак Джокович - Горан Джокович.

Няма да отлагат делото на Джокович за влизане в Австралия

Припомняме, че  Австралия отказа виза на тенисиста преди дни заради липса на ваксина срещу COVID-19. Той беше задържан в хотел за нелегални имигранти. Оказа се, че Новак е преболедувал вируса само преди месец. Това е била причината да поиска от здравните власти медицинско изключение и да пристигне в Австралия неваксиниран.

Чичото на звездата заяви, че е сигурен, че правдата ще победи. „Новак прекара най-големия християнския празник в затвора. Това е ужасно. Още не мога да повярвам, че се случва. Това е недостойно за един голям шампион, но Новак е готов да изтърпи всичко", каза още чичото на тенисист № 1 в света.

Джокович получил изключение заради прекаран COVID

Според него властите в австралийската държава са поставили Новак в капан. „Ако бяха казали, че трябва ваксина, щеше да е друго. Те обаче казаха, че има изключение. Много хора вече отидоха по този начин в Австралия”, каза още Горан Джокович. По думите му Новак е поучил валидна виза, която е била анулирана на летището по необясним начин.

„Не може така да се отнасяте с най-добрия спортист на планетата”, заключи чичото на Новак.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.