Според него разследването е процес, при който правоприлагащите органи трябва да отправят искане до щата

Американският актьор Алек Болдуин отрече обвиненията, че уж не е спазвал изискванията на разследването заради убийството при снимките на филма "Ръжда" през октомври 2021 г., съобщи той в Instagram.

„Всяко внушение, че не изпълнявам молби, заповеди, изисквания на разследването или заповед за обиск, е пълна глупост“, каза актьорът.

Звезди за инцидента с Алек Болдуин: Най-големият кошмар на актьора

Според Болдуин разследването е процес, при който правоприлагащите органи трябва да отправят искане до щата, в който той живее. След това те ще имат достъп до данните на телефона му. Актьорът добави, че полицаите не могат да влизат в телефона и да вземат личните снимки. Болдуин припомни, че е бил напълно готов да сътрудничи на разследването. Според него най-добрият начин да се почете паметта на починалата Галина Хътчинс е да се разбере цялата истина за случилото се.

На 22 октомври, по време на снимките на една от сцените на уестърна, Болдуин стреля с пистолет, който трябваше да бъде зареден с халосни патрони, но те се оказаха бойни. В резултат на това операторът Галина Хътчинс беше убита, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен. По-късно актьорът каза, че не е натиснал спусъка на пистолета. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.