Решено е да се създаде работна група с участието на медици и статистици

Кирил Петков се срещна с представители на „Възраждане”. При премиера бяха зам.-председателят на партията Цончо Ганев, Петър Петров и доц. Атанас Мангъров в качеството му на здравен експерт на формацията.

Петров: Здравният министър отхвърли отпадане на зеления сертификат заради ангажименти към ЕС

„Това, което се случи, е плод на общите усилия на всички хора, които бяха пред парламента онзи ден. Лошо е, че не се чува гласът на хората и трябва да се стига до протести, за да може ръководството на държавата да ги чуе, да имаме една конструктивна среща, която трябваше да се проведе още преди повече от един месец”, заяви Ганев след разговора с Петков.

По думите на зам.-председателя на партията властта е стигнала до извода, че трябва да започне да води диалог с хората след протеста. „Срещата премина в конструктивен вид. Ние поискахме моментално отпадане на зелените сертификати. Това на този етап беше отказано”, уточни Ганев.

 

 

В „Денят на живо” депутатът от „Възраждане” адв. Петър Петров обясни, че на срещата е постигнато съгласие за съставяне на работна група под егидата на премиера. „В нея трябва да участват тесни специалисти, защитаващи и двете тези - „за” и „против” ваксините”, уточни той. От кабинета обясниха, че тя ще е съставена от медици и статистици. 

Здравният министър се срещна с депутати на „Възраждане"

В групата ще има представители на „Възраждане”, заяви Ганев. Сред тях ще е Деян Николов, който работи в областта на медицинския мениджмънт и е статистик. До сряда трябва да се уточнят хората. Групата ще работи поне две седмици и след това ще има форма на доклад до какви изводи е достигнато”, каза зам.-председателят на партията.

От „Възраждане” са поискали още с днешна дата да отпадне тестването на учениците. „Министър-председателят отказа. Вярваме, че работната група ще се обедини около това, че провеждането на тестове с положителност 0,001 е безумие да продължава”, категоричен е Ганев.

Партията е поставила срокове, като до сряда трябва да се сформира работната група, а две седмици след това тя да е анализирала и обобщила информацията, за да даде ясни и точни предписания как да се процедира със зеления сертификат.

Костадинов: Следващият път ще влезем не само в НС, но и в МС (ВИДЕО)

„Ако правителството продължава със своята неотстъпчивост, ние сме категорични, че протестът, който беше онзи ден, ще бъде в много малък вариант от това, което предстои. След тези две седмици, ако няма проявен здрав разум от страна на правителството, ние отново ще сме пред Народното събрание”, предупреди Ганев.

Петков е приел представителите на „Възраждане” в Министерския съвет, след като е излязъл негативният му резултат от PCR теста. С това е отпаднала и наложената му изолация, уточняват от Правителствената информационна служба.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.