По нейните думи трябва да отпадне ДДС на основните хранителни продукти

"Президентът Румен Радев влиза във втория си мандат като политика с най-високо доверие. Той има най-висок рейтинг и е най-обичаният политик, на когото хората вярват. Той ще отстои заявката, която даде, да бъде гарант на промяната. Първият му мандат беше осеян с битки срещу статуквото, които спечели. А сега е надеждата, че ще бъде рупор, че промените ще продължават. Не смятам, че президентът Радев би се ангажирал с партийно-политически проект. Според мен има нужда от нов социален проект, доколкото социалният вектор в правителството куца, но дали и кога ще се случи... Не му е времето сега. Ако обществото смята за необходимо, ще се случи". Това заяви лидерът на "Изправи се.БГ!" Мая Манолова в "Офанзива". 

Манолова е категорична, че всяко домакинство трябва да бъде защитено от ръста на сметките. Уж са замразени, а са с 20% по-скъпи. Добра мярка би била отпадането на ДДС на основните хранителни продукти. Бюджетът не решава въпросът с неравенствата, а го задълбочава". 

Според нея начинът на преизчисление на пенсиите е първият голям гаф на правителството. "Пенсионерите се оказаха излъгани, че ще получат същите суми като през декември. Преизчислението беше направено незаконно, несправедливо и нечестно. Не разбирам защо лишават пенсионерите от COVID добавките в разгара на кризата. Решиха да спестят от най- бедните и уязвимите", сподели тя. И уточни, че не бива смяната на ВСС и главния прокурор не бива да бъдат оставяни чак за есента. Относно спекулациите, че иска да поеме структура в КПКОНПИ, Манолова отрече. "Създаването на паралелна прокуратура няма да отмени необходимостта от истинска промяна в съдебната система. Грешка е възлагането на прекалено големи очаквания на тази реформа", счита лидерът на "Изправи се.БГ!".

КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси при казуса с Мая Манолова

По думите й НОИ е изключила от увеличението на пенсиите годините 2017,2018 и 2019 и така ги е ощетило с около 10% от пенсиите им. "Това са около 30 млн. лв. на месец, точно колкото бонусите, раздадени в НАП преди нова година. БСП трябва да се извини, тя управлява социалния сектор", смята Манолова. И допълва, че това е правителството с най-голямо доверие, но социалното е най-слабото звено.

"Запазването на втората година от майчинството е нещо положително. Малката потребителска кошница е поскъпнала с 28%. В условията на криза уязвимите имат нужда от подкрепа", посочи Манолова.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.