Според тях война НАТО - Русия няма да има

"Ще се появи нещо младо, различно и непознато. Млади лица ще бъдат подкрепени от избирателите вляво. Има нужда от нов ляв проект, с нови лица. Това заявиха журналистите Силвия Великова и Петър Волгин в "На Фокус".

Според нея БСП загубиха от отсъствието на церемонията на Радев. "Нинова щеше да спечели прекия избор без проблеми. Да говориш, че тя остава лидер, за да реализираш куп социални ангажименти, които си обещавал, но не си изпълнявал когато си бил на власт, е доста лицемерно и наивно. Не те ще раздават социалните помощи, а финансовото министерство", подчерта Великова.  

Тя смята, че "Продължаваме Промяната" са събрали вота на всички разочаровани. Не мисля, че говорим за един ляв проект, хората около Пеканов и Радев ще бъдат новото ляво. Миков и Зарков са различни поколения и виждания как се прави политика. Мнението й за искането за изтегляне на войските на НАТО от нас е, че Янев и Петков са реагирали странно с изказването, че сме суверенна държава. По темата с Македония Великова сподели, че продължаваме да не бъдем разбирани, а Волгин го отдава на добрата им лобистка кампания. А според него натискът от Европа към България ще продължи, но общественото мнение няма да прости отстъпление.

С тържествена церемония Радев и Йотова встъпиха във втория си мандат (ОБЗОР)

Петър Волгин счита, че по казуса с НАТО реакциите са били смешни. И двамата не мислят, че ще се стигне до война. А напрежението между БСП и Радев ще продължи, защото то е било видимо и преди да бъде официално заявено. "Може би Радев и Нинова са се харесвали през 2016 г., но след това настъпи разлом. Предвиждам, че това ще продължи. Радев има ореола на победител на ГЕРБ. По-интересно е какво ще стане с БСП", посочи той. 

По думите му България има нужда от силна лява партия. "Има силен тренд надолу в БСП. Ще наблюдаваме какво ще се случи. Партията върви надолу, апетитите за нов ляв проект ще се усилят. Апаратът ще вярва на лидера си, но ако си загубил избирателите, отиваш надолу", смята той. И допълни, че България е най-бедната страна в ЕС, но няма силна лява партия, което е парадокс. 

"България има нужда от нова лява партия, такава ще се появи, може би ще е за сметка на БСП. Вече има по-голям простор за нея. Важно е кой ще я оглави, защото хората гласуват за лица, не за програми", коментира Волгин.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.