Синоптикът Анастасия Стойчева с прогноза за времето през седмицата

Жълт код за силен вятър и ниски температури е обявен в почти цялата страна за днешния ден. Това каза в ефира на „Твоят ден” синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева. По думите й в Източна България поривите на вятъра ще бъдат изключително силни. Температурите в останалите райони на страната също остават отрицателни.

„Тази сутрин е студено на всякъде. В планините има опасност от измръзване. На връх „Мусала” термометрите тази сутрин отчетоха -25 градуса. Дневните в низините ще бъдат между -9 и -4 градуса. Това са така наречените „ледени дни”, които не са изключение за месец януари”, обясни тя.

Ледено начало на седмицата

През първата част на седмицата ще продължи нахлуването на студен въздух, който ще поддържа изключително ниските температури.

„Очаква ни повишение на градусите към петък тази седмица, като на места те ще достигнат до 5-10 градуса, което е нетрадиционно за януари”, каза още Стойчева.

Цялата прогноза вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.