За нередности по линията сигнализираха зрители на NOVA

Жители на Провадия сигнализираха за опасен ЖП участък от релси. Зрители на NOVA изпратиха кадри на липсващи болтове от 485 км от линията и негодни траверси. Притеснението на хората е, че проблемите в участъка може да доведат до инцидент. Въпреки това експертите уверяват, че опасност няма.

Инцидент с товарен влак на гарата в Мездра

„Железопътният път отговаря на изискванията за скоростта, с която се експлоатира към момента. Няма причини за притеснение. Проектната скорост на участъка е 130 км./час в момента тук железният път се експлоатира с 80 км./час”, обясни Нивелин Папазов, ръководител на железопътната поддръжка в района на Шумен.

Периодично се извършва и профилактика на релсите. Два пъти годишно участъкът се проверява и със специална апаратура. Предвижда се и ремонт на железопътното трасе.

„Ремонтът ще започне със стартирането на строителния сезон тази година, като материалите вече са поръчани и ги очакваме”, добави Папазов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.