Единственият кандидат за лидер е Христо Иванов

"Да, България" се събира на национална конференция. Партията избира лидер. Единственият кандидат за поста е Христо Иванов. Очакванията са той да бъде преизбран за нов 3-годишен мандат. До провеждането на нов избор се стигна, след като той подаде оставка ден след парламентарните избори на 14 ноември заради лошите резултати на партията си по време на вота. Основен приоритет за политическата формация остава съдебната реформа.

„Не ме пускат преди да съм си довършил работата. Ако ми бъде гласувано доверие, ще работя за това тази млада организация да си  осигури нови лидери. Това ще бъде основният ми приоритет”, заяви Христо Иванов.

Той коментира и рокадите в „Булгаргаз”. Според него те се дължат на високата цена на газа. Иванов изрази надежда, че ново ръководство ще се справи с този проблем.

„България можеше да избегне тази ценова ситуация и това зависи в огромна степен от "Булгаргаз". Надяваме се новото ръководство, което е преценка на правителството, да вземе бързи мерки и да покаже бързи резултати, защото то няма да разполага със сто дни.“

На критиките на Цацаров Иванов отговори, че е удовлетворен, че Цацаров го е посочил като критик, който му е поискал оставката. „Той трябваше да си подаде оставката. Не съм го критикувал за всичко, което се случва в държавата, а само за неща, за които наистина е отговорен като бивш лидер на прокуратурата и на статуквото в съдебната власт.“ „Ние сме в много тежка ситуация, изключително критикувани и в международен план, и тук в България, от липсата на борба с политическата корупция. Цацаров носи огромна отговорност за това и е нормално да си подаде оставката. Същото важи и за Иван Гешев“, допълни Иванов, цитиран от БГНЕС.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.