„Извинявам се за нещата, които просто не направихме както трябва и се извинявам за начина, по който се отнесохме към този въпрос", каза той

Британският премиер Борис Джонсън се извини, след като доклад за партита в резиденцията му на „Даунинг стрийт" в разгара на локдауна разкритикува сериозните грешки, допуснати от „Даунинг стрийт” и премиерската канцелария, предаде Ройтерс.

В доклада си висшата държавна служителка Сю Грей осъди поведението на работещи в правителството като „трудно за оправдаване" в условията на локдаун.

Джонсън получи доклада за „Партигейт"

„Искам да се извиня", каза днес Джонсън в парламента. „Извинявам се за нещата, които просто не направихме както трябва и се извинявам за начина, по който се отнесохме към този въпрос", заяви той. Джонсън допълни, че правителството трябва да си извлече поуки от критиките и обеща, че ще промени начина си на работа на „Даунинг стрийт".

„Разбирам и ще се поправя", каза Джонсън. „И искам да кажа на гражданите на тази страна. Знам какъв е проблемът и той е дали на това правителство може да се вярва, че ще изпълни обещанията си. И аз казвам: да, може да ни се вярва, може да се ни се вярва, че ще изпълним обещанията си", подчерта той.

Борис Джонсън няма да подаде оставка заради партитата

Британската полиция ще се свърже до няколко седмици с когото е необходимо, за да зададе въпроси за купоните по време на локдаун, заяви днес полицейската служителка, наблюдаваща разследването. „Имаме материали, предоставени този петък - доста над 500 страници и над 300 снимки”, каза пред репортери командир Катрин Роупър. Тя каза, че не знае кои точно са хората, с които полицията ще се свърже, но разследването се съсредоточава върху индивидуални нарушения на разпоредбите за справяне с COVID-19.

„Ще се свържем с хората, от които искаме да получим допълнителна информация по редица въпроси", каза Роупър.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА