Това заяви обвинител номер едно преди заседанието на ВСС

Главният прокурор Иван Гешев отдава коментари на вътрешния министър Бойко Рашков от последните дни, по повод водени разследвания, на политически цели. Преди началото на заседанието на ВСС обвинител номер едно посочи още, че когато Рашков каже нещо вярно, тогава ще го коментира.

Гешев иска европрокурори да анализират важни дела у нас

„Многократно съм казвал, че когато веднъж нещо, което каже министърът на вътрешните работи, се окаже вярно, ще коментирам негови изявления. Препоръчвам на хората, които коментират темата, да прочетат Конституцията и НПК. Сигурен съм, че министърът я е прочел, но не знам защо коментира в нарушение на определени в закона норми. Отдавам това на определени политически цели”, заяви Гешев.

КПКОНПИ започва проверка на сигнали за нарушения, извършени от Гешев

На заседанието на ВСС беше докладван указът на държавния глава, с който за председател на ВКС беше назначена Галина Захарова. Тя поема ръководството на Върховния съд от 10 февруари, когато изтича мандатът на сегашния председател Лозан Панов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК

Източник: БТА