По този маршрут се очаква да има редовни полети през следващия месец

Македонска и българска делегация, оглавявана от ресорните министри на транспорта и туроператори от двете страни ще бъдат пътници на първия полет, който ще се реализира на 11 февруари по маршрута София-Скопие.

Компанията "Гъливер" има интерес за реализиране на полета, като по този маршрут се очаква да има редовни полети през следващия месец, съобщи министърът на транспорта и съобщенията на Република северна Македония (РСМ) Благой Бочварски, цитиран от “Сител“.

„На 10 февруари ще имаме среща в София заедно с нашите екипи на Комисията по транспорт и инфраструктура, а на 11-ти ще бъде организиран първият полет от София до Скопие, където заедно с нашите делегации и министри ще пътуват и туроператори от България. На 11 февруари в Скопие ще организираме съвместна среща с туроператори от Северна Македония, където очаквам да открием всички предимства и възможности и най-добрите решения за гражданите, така че в бъдеще тази линия да се изпълнява редовно и разбира се още една дестинация, каза Бочварски, отговаряйки на журналистически въпроси по време на посещение в град Кочани.

Историците в спор за работата на съвместната комисия между България и РСМ

Попитан кога ще заработи редовната авиолиния, Бочварски каза, че има възможност това да стане през следващия месец, като уточни, че подробностите ще бъдат разгледани на срещата на 11 февруари.

Българският му колега Николай Събев също обяви в петък, че първият полет от София до Скопие ще бъде на 11 февруари и че редовните полети ще започнат през март, а туроператорите от България и Северна Македония трябва да се договорят за туристически пакети за увеличаване на туристите от двете страни. Събев обяви, че властите в Скопие ще осигурят слотове за полетите на авиокомпанията от София, които ще летят или до Тирана, или до Атина, или до Истанбул. За маршрута трябва да има държавна субсидия, които ще се получава българската авиокомпания, която ще изпълнява полетите. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: Фокус