Партията започва подготовка за местния вот догодина

Атанас Атанасов беше преизбран за председател на "Демократи за Силна България" (ДСБ). Това решиха днес делегатите по време на 17-ото Национално събрание на партията.

ДСБ избира нов председател (ВИДЕО)

Пред партийния актив Атанас Атанасов призна, че „Продължаваме Промяната” на практика е изсмукала гласовете на „Демократична България”. Той призна и за трудното решение - коалицията със социалистите.

„Едно редовно правителство бе невъзможно без участието на БСП в него. Решението, до което достигнахме, не беше лесно. За ДСБ то беше трудно именно заради БСП”, заяви Атанасов.

Още един кандидат се оттегли от надпреварата за председател на ДСБ

Преди конгреса конкурентката му Цецка Бачкова обяви, че се явява на избора с вяра. „Делагатите на конгреса ще имат сили да поставим едно ново начало на партията си”, коментира тя.

Евродепутатът Радан Кънев, който по-рано се оттегли от битката за шеф, изпрати поздравителен адрес от Брюксел. В него говори за разделение и интриги и обявява, че не желае отново да е заместник-председател.

Според коалиционните партньорите, който и да е председател, „Демократична България" ще остане. „Убеден съм, че който и да бъде избран „Демократична България” ще се запази и ще става все по-силна като коалиция”, заяви Владислав Панев.

„Ние ще конструираме постоянно действащ предизборен щаб, за да започнем подготовка на партията за явяване на местните избори, за да можем да разширим нашето политическо влияние и в местната власт”, обеща Атанасов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.