Това се е случило този следобед

Домашна немска овчарка нападна и нахапа пет деца в столичния Южен парк. Инцидентът се е разиграл около 15:30 ч.този следобед. Очевидци разказаха пред NOVA, че собственикът e довел кучето без намордник и хлабава верига вместо каишка. Бил с учител, за да проведат урок как кучето да не проявява агресия към хора.

Защо зачестяват случаите на нахапани от кучета хора

Внезапно животното се откъснало от веригата и се втурнало към групичката деца и ги е нападнало без никаква причина. По информация на свидетелите, те били на възраст от 2 до 5 години. Едно от децата е нахапано в областта на лицето, друго по гърба.

Собственикът на кучето се опитал да избяга, но разхождащи се в парка хора го спрели. Тогава сложил и намордник на кучето. Когато пристигнала полиция, той твърдял че немската овчарка през цялото време е била с намордник. Собственикът на кучето се е държал доста неадекватно, твърдят очевидците.

Домашно куче нахапа дете в Хасковско

Мъжът е разпитан на място и е задържан за 24 часа. Кучето е отведено от „Екоравновесие". Децата са откарани за преглед в "Пирогов". По информация на СДВР са освободени за домашно лечение.

От болницата отказват да съобщят каквато и да е информация, тъй като става въпрос за малолетни лица.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.